Eventos Lugo

Bodega

PAPRICA

A través de nuestra carta hemos procurado enfatizar  las peculiaridades de algunas bodegas, de determinadas  variedades y elaboraciones con el fin de ofrecerte una carta dinámica que consiga sacar lo mejor de cada cepa, viñedo y naturaleza.

Como es de rigor no puede faltar representación de ninguna de nuestras cinco D.O. de Galicia, de una manera muy especial nuestra Ribeira Sacra, que nos abren este abanico de vinos tanto en blancos como en tintos.

Todos nuestros vinos disponibles para que puedas llevártelos a casa  con un 20 % de descuento.

Eventos Lugo

Bodega

PAPRICA

 

XENEROSOS

 

La Goya  12
Adega Delgado Zuleta. Viño de crianza biolóxica baixo velo de flor, con levaduras autóctonas selecionadas ó largo dos anos. Da variedade palomino 100%, esta manzanilla ten uns 7 anos de crianza mediante o sistema de soleras e criaderas.

Monteagudo Amontillado  21
Adega Delgado Zuleta. Viño que nace como manzanilla e que por tanto ten unha crianza biolóxica nunha primeira fase, pero que tras perder o característico velo de flor pasa por unha segunda etapa, xa oxidativa. Variedade palomino 100%, con entre 12 o 14 anos de crianza en botas de carballo americano, mediante o tradicional sistema de criaderas e soleras.

 

BURBULLAS

 

Galicia

 

Gorgola 2015  35
Adega Cabana das Bolboretas. 100% albariño. Brut nature 2015. Crianza do viño base sobre lías durante 5 meses e 20 meses en rima. Sen azúcares añadidos. Rias Baixas

 

Corpinnat

 

Gramona Rosé 2016  24
Adega Gramona. 100% Pinot Noir. Viticultura ecolóxica e biodinámica. Crianza en rima de máis de 30 meses. Sant Sadurní d’Anoia.

 

Champagne

 

Béreche et Fils Brut reserve   65
35% Chardonnay, 30% Pinot noir, 35% Pinot Meunier, con 35% de viños de reserva cada ano. Fermentación lenta en barricas e tinas pequenas, envellecemento sobre lías, 24 a 36 meses en bodega en lamas.

Jacques Lassaigne “Les Vignes de Montgueux”   68
Monovarietal de Chardonnay. Viticultura ecolóxica. Degüelle manual, sin adición de sulfuroso nin dossage. Posteriormente a crianza realizouse durante un mínimo de 12 meses e un máximo de 60 meses en rima nas cavas.

Perrier-Jouët Blanc de Blancs  88
Chardonnay 100%. Viticultura tradicional. Dosaxe: 8gramos por litros. Envellecido durante 8 anos nas bodegas de La Maison.

 

Portugal

 

Espumante María Gomes  16
Adega Luis Pato. Maria Gomes 95% e Sercialinho 5%. Fermentación en cubas separadas durante 2 semanas. A segunda fermentación prodúcese en botella para manter o saber das frores e foitas da uva principal. D.O. Bairrada.

 

BRANCOS DA TERRA

 

Monterrei

 

Alanda 2018   22
Adega Quinta da Muradella. Godello, Treixadura e Dona Branca. Vinificación pouco intervencionista, dando todo o protagonismo á viña. Envellecido 6 meses en fudres.

 

Rías Baixas

 

Cabana das Bolboretas   18
Adega Cabana das Bolboretas. 100% Albariño. Fermentación en inox. O viño permanece durante nove meses, en contacto coas súas lías aportando estrutura e complexibilidade de maneira natural. Subzona: Salnés.

Tricó 2016   23
Adega Tricò. Albariño 100%. Viticultura pouco intervencionista. Crianza de 12 meses sobre lías en depósitos de aceiro inoxidable e 12 meses de estancia en botella. Subzona: Condado do Tea.

Cepas Vellas do Ferreiro 2018   32
Adega Do Ferreiro, Gerardo Méndez. Albariño 100%. Viticultura tradicional pouco intervencionista. Traballo en aceiro inoxidable. Suzona: Salnés.

Pepe Luis 2018    33
Adega Albamar. Albariño 100%. Unha vez finalizada a fermentación alcohólica pásase a barricas de carballo francés donde repousa 10 meses. Subzona: Salnés.

 

Ribeiro

 

Patito Feo 2018    22
Adega Pateiro Vinos de Guarda. Treixadura 100%. Finca Borraxeiro. Comercialízase tras estar mínimo 6 meses en depósitos sobre lías e dous meses en botella. Unha parte das lías gruesas trabállase en barricas de 300L de roble francês. Val do Avia.

Lagar do Meréns   21
Adega Lagar do Meréns. Treixadura 70%, Lado 10%, Torrontes 10%, Loureira+Godello+Albariño 10%. Fermentación en inox e permanece 8 meses en lías finas. Viticultura tradicional. Produción moi limitada. Arnoia.

Viña de Martín Escolma 2015   45
Viticultor Luis Anxo Rodríguez. Treixadura, Albariño,Lado e Torrontés. Viticultura tradicional de baixo rendimento. Envellecido 12 meses en barrica de carballo galego. Produción moi limitada. Arnoia.

 

Ribeira Sacra

 

Silius Bucee   25
Adega Atrium Vitis. Godello elaborado sobre lías grosas, que teñen unha crianza en madeira de carballo francês durante cinco meses. Quiroga-Bibei.

Ponte da Boga Albariño 2018 17
Adega Ponte da Boga. Albariño 100%. Crianza sobre lías en depósito de acero durante 5 meses. Ribeira do Sil.

Neno da Ponte Viticultor blanco 32
Adega Neno da Ponte. Godello 85% + Treixadura 15%. Viticultura tradicional. Traballo en ecolóxico. Produción moi limitada. Taboada.

 

Negueira de Muñiz

 

D’Pieiga 2018   24
Adega Sidrón. 100% Branca Lexítima . Vendimia manual. Fermentación en inox. Produción moi limitada de 700 botellas.

 

Valdeorras

 

Louro 2019   21
Rafael Palacios. Godello 100%. Envellecido cinco meses en fudres de carballo. Viticultura tradicional. O Bolo.

 

IXP Viños das Terras do Barbanza e Iria

 

Komokabras verdes lías 17
Adega Entreosrios. 100% Albariño. Mezcla de dous depósitos, un deles traballado sobre lías e fermentación maloláctica, o outro non. Produción moi limitada.

 

OUTROS BLANCOS

 

Bermejos Diego Seco Ecológico 2017   25
Adega Los Bermejos. Diego 100%. Un viño dunha variedade única e case desaparecida, cultiva nos chãos volcánicos de Lanzarote. Viticultura ecolóxica. Canarias.

Telescópico 2018   22
Adega Frontonio. Macabeo e Garnacha blanca. Viticultura tradicional. Crianza 13 meses en Foudres ovales de 2500L e toneles de 500L. Valdejalón, Aragón

Pells 2017   29
Adega Ànima Mundi. Macabeu de viñas de 50 anos de cultivo ecolóxico con prácticas de viticultura biodinámica. Maceración con peles durante 82 días e críase parte en botas vellas e partes en ánforas. Penedés.

Mirabrás 2016   21
Adega Barbadillo. 100% Palomino. Asoleo tras a vendimia, na propia viña. Fermentación en bota do mosto yema. Crianza 14 meses e bota vella de xerez. Sanlúcar de Barrameda, Andalucía.

Vinhas Velhas Branco 2018   18
Adega Luis Pato. Bical, Sercial, Sercialinho, Crianza sobre lías e fai a fermentación maloláctica en barricas novas de 650L. de carballo francés durante 6 meses. Bairrada, Portugal.

François Mikulski Bourgogne Chardonnay 2016   38
Adega François Mikulski. Chardonnay 100%. Crianza de 10 meses en barricas de carballo francés. Viticultura ecolóxica e biodinámica. Borgoña-Meaursault, Francia.

Selbasch-Oster Qba Trocken 2018  20
Adega Selbasch-Oster. Riesling 100%. Seco. Viticultura tradiconal. Traballo en inox. Mosela, Alemania.

 

VIÑOS ROSADOS

 

Sílice Rosado 2019  29
Adega Silice Viticultores. Mencía, Merenzao e Palomino. Fermentación parcial en barrica nova e crianza de catro meses en barrica nova e inox. Ribeira Sacra.

Quinta Clarisa 2019  16
Adega Belondrade. Tempranillo 100%. Viño de parcela. Elaborado só co mosto flor (ou escurrido) despois de unha maceración dun día. Viños da Terra de Castilla e León.

 

TINTOS DA TERRA

 

MONTERREI

 

Alanda 2016   21
Adega Quinta da Muradella. Bastardo, Mencía e Araúxa. Crianza 13 meses en barrica de carballo francés. Viticultura pouco intervencionista.

 

RIAS BAIXAS

 

Cabana das Bolboretas tinto 2017   21
90% Caiño, 10% Mencía y Sousón. Crianza de 18 meses en barricas de roble Francés de tercer año de 300l. Produción 600 botellas. Subzona Salnés.

 

RIBEIRO

 

A Torna dos Pasás 2017   25
Viticultor Luis Anxo Rodríguez. Brancellao, Caíño e Ferrol. Viticultura tradicional. Envellecido seis meses en barricas de carballo galego usadas. Produción limitada.

Super Heroe 2016   28
XL Sebio Viños de Encostas. Mezcla moi amplia de variedades autóctonas. Crianza 14 meses en barricas de 500L de 3 ou 4 vinos tintos. Produción limitada.

 

RIBEIRA SACRA

 

Algueira Brancellao 2014   20
Adega Algueira. Brancellao 100%. Crianza 11 meses de crianza en barricas de carballo francés. Produción limitada.

Algueira Pizarra 2015   42
Adega Algueira. Mencía 100%. Viño de parcela. Envellecemento alternativo en barriles durante 14 meses e maduración en depósito. Produción limitada.

Risco 2016  40
Adega Algueira. Merenzao 100%. Maceracións moi cortas e tempo de crianza entorno ós 6 meses en barricas vellas de carballo francés de 225 litros. Amandi.

Capricho de Merenzao 2016  37
Adega Ponte da Boga. Merenzao 100%. Crianza durante dez meses en barricas de carballo francés de segundo e terceiro uso. Ribeira do Sil.

Porto de Lobos 2016   37
Adega Ponte da Boga. Brancellao 100%. Crianza durante dez meses en barricas de carballo francés de segundo e terceiro uso. Ribeira do Sil.

Régoa TN 2012 22 Adega Régoa. Mencía, Alvarello, Caiño e Sousòn. Crianza durante 7 meses en barricas de 300L de madeira Allier. Sin filtrar ni clarificar. Amandi.

Régoa 2014   19
Adega Régoa. Mencía e alvarello. Crianza de 7 meses en troncocónicos de madeira Allier. Amandi.

Neno da Ponte A Raña 2018   32
Adega Neno da Ponte. Mencía, Garnacha, Alicante Bouschet, Gran Negro, Godello. Viticultura tradicional e pouco intervencionista. Produción limitada de 650 botellas. Ribeiras do Miño.

Lalama 2012    26
Adega Dominio do Bibei. Mencía, Garnacha e Mouratón. Viticultura tradicional. Crianza en barricas de carballo francés de 300L e en fudres durante 20 meses.

 

NEGUEIRA DE MUÑIZ

 

A Marcada  24
Adega D`Pieiga. Mencía e Serodo . Viticultura tradicional e de recuperación. Produción moi limitada.

 

VALDEORRAS

 

Vía XVIII   19
Adega Viña Somoza. Mencía, Garnacha tintoreira, Mouratón, Grao Negro e Albarello. Viticultura tradicional e de recuperación. Traballo en ecolóxico. Crianza 9 meses en barricas de 400 y 500 l sin batonnage.

 

OUTROS TINTOS

 

Biga de Luberri Crianza 2016   17
Adega Luberri Familia Monje Amestoy. 100% Tempranillo. Crianza de 12 meses en barricas de roble francés y americano. El Ciego, D.O.C. Rioja

Edulis Crianza 2016   14
Adega Altanza. 100% Tempranillo. Crianza 12 meses en barricas de roble francés. Fuenmayor. D.O.C. Rioja

Marqués de Murrieta Reserva 2015   28
Adega Murrieta. 80% Tempranillo, 12% Graciano, 6% Mazuelo, 2% Garnacha. Criado durante 18 meses en barricas de roble americano de 225 litros de capacidad.

Viña Sastre Crianza 2016   23
Adega Viña Sastre. Tinta fina 100%. Viticultura tradicional. Crianza de 14 meses en barricas de carballo francés. D.O. Ribera del Duero.

Jaros 2016   26
Adega Viñedos del Jaro. Tinta fina 100%. Viticultura tradicional. Crianza 17 meses en barricas de carballo francés novas e de primeiro uso. D.O. Ribera del Duero.

Abadía Retuerta Selección Especial 2016   35
Adega Abadía Retuerta. Tempranillo 75%, Cabernet Sauvignon 15% e Syrah 10%. Crianza 13 meses en barricas de carballo francés e americano. Vino de la Tierra de Castilla y León.

Supernova Mantonegro 2017   22
Adega Ca´n Verdura . Mantonegro 100%. Viticultura tradicional. Crianza de 13 meses en barricas de carballo francés de 500l e en fudres de 2000l. Mallorca.

Telescópico Cariñena 2015   23
Adega Frontonio. Cariñena 100%. Viticultura tradicional e de recuperación. Crianza 12 meses en botas de carballo usadas. Valdejalón.

El hombre Bala    24
Adega Uvas Felices. Garnacha 100% . Viticultura tradicional e de recuperación. Crianza 4 meses en tinas e barricas de 400 y 700 litros de carballo francés e 6 meses máis en botella. Madrid.

Quinta do Javali Clos Fonte do Santo Cápsula roja   41
Adega Quinta do Javalí. Tinta Roriz, Touriga Franca, Tinto Cão, Tinta Barroca e Touriga Nacional. Viticucltura ecolóxica e biodinámica. D.O.C. Douro

François Mikulski Pinot Noir 2016   35
Adega François Mikulski. Pinot Noir. Viticultura tradicional. Traballo en ecolóxico e biodinámico. Borgoña, Francia.

Kalkstein Alkstein 2017   22
Adega CLAUS PREISINGER. Blaufränkisch (100%) Envellecemento en barricas de carballo francés. Viticultura tradicional e ecolóxica. Burgenland, Austria.

 

VIÑOS DOCES E FORTIFICADOS*Copa 6cl

 

GALICIA

 

Sitta Dulce Nana 2017 (0,50L.)   60    [Copa: 12]
Adega Attis. 100% Albariño. Viño naturalmente doce. Sobremadurado fora da planta. Pasificación a cuberto, sobre brezo seco, protexido e bem ventilado durante 2 meses de pasificación. 12 meses de envellecemento en barrica de carballo americano. Rias Baixas

 

ANDALUCÍA

 

Gracia Pedro Ximenez Dulce Viejo (0,75L)   17 [Copa: 5]
Adega Pérez Barquero-Gracia Hnos. 100% Pedro Ximenez. Envellecemento oxidativo. Sistema de criaderas e soleras durante un periodo de 4 a 6 anos en botas de carballo. D.O. Montilla- Moriles.

 

CANARIAS

 

Bermejo Naturalmente Dulce (0,50L.)   30 [Copa: 9]
Adega Los Bermejos. Malvasía Volcánica 100%. Produción moi limitada. Ás uvas maduran de maneira natural na vide. Viticultura ecolóxica. Lanzarote.

 

PORTUGAL

 

Quinta do Javali Tawny 10 anos (0,75L)    44 [Copa: 8]
Adega Quinta do Javali. Viticultura ecolóxica e biodinámica. Viño fortificado. Porto.

 

HUNGRÍA

 

TOKAJI 5 PUTONNYOS 10 (50CL)   66 [Copa: 12]
Adega Chateau Dereszla. Uvas: Furmint, Hárslevelü, Sárgamuskotály, Zéta.

 

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Restaurante Paprica | 2020

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